Automatán vagy manuálison tanulj?

2021.09.30

Gondolkodtál már rajta?

Napjainkban egyelőre még nagyobb arányban tanulnak manuális sebváltós autón a jogsit szerző tanítványok, azonban egyre többen választják az automatát.

Talán benned is felmerült már a gondolat, ehhez szeretnénk néhány szempontot adni az előnyök és hátrányok felsorolásával.

A hátrányok közül csupán azt lehet említeni, hogy a jogosítványodba bekerül, hogy csak automata autót vezethetsz. Ez ugyan jelent némi korlátozást, ám egy kiegészítő vizsgával lehetőséged van korlátozás nélküli - manuális - vezetői engedély megszerzésére, amennyiben szükséged van rá.

Ugyanakkor nálunk szerelem az automata, így fontosnak tartjuk hangsúlyozni a rengeteg előnyét:

Mindez a gyakrolatban:

Volt egy kedves történet, amikor valaki kölcsön kapott egy automata sebváltós autót, és telefonon kért tőlünk segítséget, hogy miként működik. A Friedmann Robi Autósiskolánál van egy olyan törekvés, hogy az oktatás során mindenkinek legyen lehetősége kipróbálni, milyen is automata sebváltós autót vezetni

Előny továbbá: ha úgy érzed, nem a volán mögé születtél, vagyis nem a vezetés a fő erősséged, ha kifejezetten nagy kihívás számodra megszerezni a jogsit, akkor is van remény. Hiszen olyankor felajánljuk a lehetőséget és támogatjuk, hogy próbáld ki az automatát. Számos alkalommal tapasztaltuk, hogy megtáltosodtak tanítványaink, és elkezdték élvezni a vezetést, nem is beszélve aztán a sikerélményről.

Összességében tehát sokkal több előnye van a mai világban az automata sebváltós autón tanulásnak, és az a jó hír, hogy ma ez már inkább trend, semhogy korlátozást jelentsen tanulóink számára.

Légy része a jövőnek, és válaszd bátran a könnyebb utat :) !

Várunk szeretettel manuális és automata sebváltós autókkal és szuper jó csapatunkkal.

Élmény. Érték. Gyorsaság. Minőség

Friedmann Robi Autósiskola